Potatisgratäng är gott, med chili så blir det ännu godare. Detta vill jag också äta i helgen (kommer gissningsvis ätas med en ihophafsad sås och linsbiffar från frysen).
Tid: 60 minuter
Portioner: 3-4
Pris: 9:- Eller runt 3:- per portion.
600g potatis
2dl sojamjölk
0.5dl grädde
1 chilifrukt
lite lök
salt, peppar
Skala och skiva potatisen, lägg ett par lager i botten av en form. Hacka chilin och löken och sprid ut och fyll på med ytterligare lager av potatis. Blanda ut sojamjölken med kryddorna och häll blandningen över potatisarna toppa med lite grädde. In i ungen på 225 grader tills potatisen är klar (känn med sticka eller gaffel med jämna mellanrum) tog ungefär en timme igår, även om jag inte höll koll på klockan.
600g potatis 4:-
2dl sojamjölk 1.5:-
0.5dl grädde 1.5:-
chili 1:-
lök, salt, peppar 1:-
totalt: 9:-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar