Har kommit till insikten om att ifall jag postar dagligen så kommer det bli på tok för mkt mat i min kyl och min frys, så kommer försöka hålla det till en post i veckan framledes. Så, från och med nästa vecka så kommer jag posta ett recept varje måndag.
På temat olika former av mjölk så var jag tvungen att slänga ihop lite mandelmjölk häromdagen. Smaksatte den med kanel och hade i lite linfrön. Tillvägagångssätten liknar det med havremjölken med den lilla skillnaden att sötmandeln ska ligga i blöt i några timmar först (5-6 timmar, men gärna över natten gissar jag).
Tid: 5 minuter (plus blötläggning)
Portioner: 1 liter
Pris: 13:-
1.5dl sötmandel
1tsk linfrön
1 kanelstång
1 liter vatten
Mixa några minuter sila genom en saftsil och häll upp på flaska. Du kan också smaksätta med annat, exempelvis vaniljstång eller så beroende på vilken smak du vill få fram. Det som blir kvar i silen kan man tydligen använda vid bakning, men jag har inte riktigt listat ut vad jag ska göra med mina rester än.
1.5dl sötmandel 10:-
1tsk linfrön 0.50:-
1 kanelstång 2.50:-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar