Lagade inte bara lasagne igår, utan svängde också ihop 40 stycken sojabullar.
Till att börja med så blötlade lag sojabönor och kidneybönor i torsdags kväll, som fick dra över natten (runt 12 timmar) för att sen kokas i runt 1.5 timmar (något längre för sojabönorna, något kortare för kidneybönorna) med kryddor av olika slag (jag använde mig av salt, peppar och lagerblad, men beroende på vilken smak du vill sätta på bönorna så kan du ju varierar kryddorna)
Tid förarbete: 12hblötläggning + 1.5h koktid
tid tillagning: 15 minuter
Portioner: 40 bullar (runt 6-8 portioner)
pris: 11:- eller 2:- per portion
4dl kokta sojabönor (ungefär 2dl torra bönor)
2dl kokta kidneybönor (ungefär 1dl torra bönor)
1 morot
1 potatis
1 gul lök
½dl persilja
½dl dill
2msk vetemjöl
salt, peppar
lägg bönorna i en bytta, riv ner potatis och morot, hacka persilja, dill, lök och lägg ner det med bönorna, krydda och tillsätt mjölet. Mixa medelst stavmixer tills du fått en förhållandevis jämn smet. Den kommer kännas lite blöt, men det gör inget. Ta lite smet med en tesked och forma till bullar, du kommer få ut ungefär 40 bullar av smeten. Stek på i olja.
2dl torra sojabönor 2.5:-
1dl torra kidneybönor 1:-
1 morot 1:-
1 potatis 1:-
1 lök 1:-
½dl persilja 1:-
½dl dill 1:-
2msk vetemjöl 0.5:-
kryddor, stekfett 2:-
totalt 11:- eller ungefär 2:- per portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar