Tid: Runt 1 timme och 20 minuter
Portioner: 6-8
Pris: 27:- eller runt 5:- per portion
Linssåsen
2dl linser
5dl vatten
1 förpackning Eldorados passerade tomater (500g)
1msk tomatpuré
1 buljongtärning
salt, peppar, chili, cayennepeppar
Koka upp linserna och låt puttra under lock i ungefär 20 minuter, allt vatten kommer inte ha kokat bort när linserna är klara men det gör inget. Häll på de passerade tomaterna och tomatpurén, tillsätt de andra kryddorna. höj värmen och låt det koka en smula till (förslagsvis så lång tid som det tar att svänga ihop en bechamelsås).
Bechamelsås
1 liter havremjölk
½dl carlshamns veganska matlagningsgrädde
50g margarin
1dl vetemjöl
salt, peppar
Börja med en bottenredning, häll på havremjölken och grädden, krydda, låt det koka upp under omrörning tills du fått fram önskad konsistens.
Börja med ett lager bechamelsås i botten, och varva plattor, linssås, bechamelsås tills all linssås och bechamelsås är slut. Översta lagret ska vara bechamelsås. Du kan om du vill toppa alltihop med ½-1dl matlagningsgrädde (då vegansk smältbar ost är sjukt dyrt). In med det i ugnen runt 40 minuter.
Kostnad
2dl linser 2:-
1 Liter havremjölk 2:- (vid hemmagjord, 15:- vid köpt)
1.5 dl carlshamns matlagningsgrädde 4:-
50g margarin 2:-
500g passerade tomater 5:-
1dl vetemjöl 0.50:-
1msk tomatpuré 0.50:-
1 buljongtärning 1:-
10 lasagneplattor 8:-
Kryddor 2:-
Kostnad 27:- eller 5:- per portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar