onsdag 24 april 2013

knäckig äppelpaj

Lite gofika blev det också till helgen med en ofantligt mkt godare paj än vanliga smuldegspajjer.

Tid: 35 minuter
Portioner: 4-6
Pris: 20:- eller ungefär 3.5:- per portion

5 Äpplen
150g smör

2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl socker
½dl vegansk matlagningsgrädde
½dl ljus sirap
½tsk bakpulver


Skala äpplena och tärna/skär upp och lägg i form. Blanda alla torra ingredienser i en bytta, smält smöret i en kastrull och häll i grädden och sirapen med smöret. Häll i de blöta i bland de torra och och rör runt till du får en jämn smet. Smeten häller sen över äpplena och ser till att det blir jämt fördelat över hela formen.

In i ugnen på 175grader i 25 minuter och servera med sorbet, tofulineglass, vegansk vispgrädde eller det självklara valet vaniljsås.




5 äpplen ungefär 8:-
150g smör 6:-
2dl havregryn 1:-
2dl vetemjöl 0.50:-
2dl socker 1.50:-
½dl grädde 1.50:-
½dl sirap 1.50:-
½tsk bakpulver

pris: 20:-

2 kommentarer: