söndag 24 mars 2013

Potatis och linssoppa

Till middag igår så fick det bli en snabb linssoppa.

Tid: 20 minuter
Portioner: 3-4
Pris: 17.50:-

1dl röda linser
2-4 potatisar (beroende på storlek)
1-2 morätter
1 gul lök
½ svampbuljongtärning 
lite hackad persilja och Carlshamns veganska matlagningsgrädde för garnering.

1dl linser
2.5dl vatten
½ buljontärning
en nya salt

Koka upp och låt sen puttra på låg värme under lock tills merparten av vattnet kokat bort (någonstans runt 8-12 minuter). Det gör inget om det är lite blött/fuktigt då du ändå kommer behöva tillsätta vätska för att soppan inte ska bli för tjock.


Tärna potatisen och skär upp morötterna, låt koka med lite salt tills det blivit ordentligt genomkokt.

Mixa linserna tillsammans med en hackad gul lök. När potatisen och morötterna kokar färdigt så slänger du ner dom i mixern också och kör tills du får en slät soppa. Blir soppan för tjock så tillsätt lite vatten från potatis/morotskastrullen tills du uppnår önskad konsistens. Krydda eventuellt med örtkryddor och/eller salt/peppar tills du får fram önskad smak.

Ringla lite grädde och  strö över lite persilja när du serverar.



1 dl röda linser 2:-
2-4 potatisar (ungefär 400 gram) 3:-
1-2 morötter (ungefär 100 gram) 1:-
1 Gul lök 1:-
½ buljongtärning 1.5:-
4msk Carlshamns matlagningsgrädde (en per portion) 2:-
persilja och övriga kryddor 1:-
2 baguetter (½ per portion) 6:-

Totalkostnad 17.50:-, eller runt 5:- per portion

2 kommentarer:

  1. Första gången jag läser här, och det där ser underbart gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mkt. Jo, det blev väldigt gott. =D

      Bloggen är rätt nystartad, men startades då jag ville ha ett bloggprojekt där jag postade dagligen och då kändes mat som ett givet ämne i och med att man måste äta varje dag.

      Välkommen.

      Radera