lördag 23 mars 2013

krämig kikärtsröra med smak av curry

Svängde ihop en kikärtsröra idag för att användas som smörgåspålägg. Blir i stil med  majonäsbaserad kycklingsallad. Kikärtorna kan med fördel bytas ut mot veggo's kycklingalternativ (runt 35 spänn i frysdisken för 350gram kycklingsubstitut). Funkar bra till baguetten, eller som röra till bakpotatisen.

Tid: 10 minuter
portioner: 6-10
Kostnad: 35:-


1 Burk Eldorados kikärtor
200 gram champinioner
3 dl Carlshamn Soyghurt
3msk Plamile House äggfri majonäs
salt, peppar, curry, citronsaft, cayennepeppar, socker

blanda soyghurten, majonäsen, kikärtorna och rör om. Dela upp svampen och fräs på några minuter tills dom krympt och fått färg. Krydda svampen med salt och peppar. Jag använde mig av örtsalt och vitpeppar. Häll i svampen i röran. Krydda alltihopa med salt, peppar, curry, väldigt lite cayennepeppar. Citron och socker har du i för att ta bort udden av den lite beska majonässmaken. Smaka av under tiden du kryddar så du får fram dem mängd currysmak du vill ha fram, tänk dock på att smaken kommer utveckla sig så akta dig för att hiva på för mycket.

Byttan räcker till mellan 6-10 mackor beroende på hur generöst du doserar

Kostnad för kalaset

1 Burk Eldorados kikärtor ~5:-
3msk plamile ~5:- (1 Burk Plamile om 315g kostar runt 34 spänn, 1 matsked är väl runt 15g?)
3dl Soygurth ~15:-
200g champinioner ~6:-
kryddor, socker, citronsaft några kronor.

Totalkostnad runt 35:- eller runt 5:- per portion.

2 kommentarer:

  1. Plus kostnad för det bröd man vill äta :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så. Eller kostnaden för det brödet man vill baka. =D

      Radera