onsdag 27 mars 2013

Vegansk Hamburgerdressing, American style


En gång i tiden älskade jag Kavli, då kavli's fettfria hamburgardressing var vegan, men den finns tydligen inte i butik längre och då får man göra egen.

Har lite lösa planer på att slänga ihop någon form av biffar imorgon, och ska det ätas hamburgare så måste man ju ha riktigt hamburgardressing, inte någon fjösig salsa eller vad man nu kan tänkas ersätta det med.

Det här är ett recept som jag ofta höftar ihop, och har försökt mäta upp så gott det går idag. Men det finns utrymme för variation både upp och ner i alla ingredienser för att få fram den smaken du söker.

Tid: 5 minuter
Portioner: typ 1 liter
Pris: 40.50:-



Vi behöver:

½ gul lök
½ röd lök
½ burk plamil house vegansk majonäs
4dl Carlshamn Soyghurt
1-2 dl Ketchup (eldorados funkar bra att ha i av någon anledning. Tycker annars den smakar pest på korven eller burgaren)
ca 5msk bostongurka
Chili, cayennepeppar, salt, peppar, socker, citron

Blanda soyghurten, majonäsen, ketchupen och bostongurkan. Finhacka och rör ner löken. Rör om alltihop tills det blir väl blandat. Det ska få en fin färg likt den dressingen du får på Sibylla eller valfritt annat hamburgarhak. Krydda under avsmakning. När du fått fram lagom smak från salt, peppar, chili och cayennepepparn så har du i lite socker och citron för att ta bort stinget från majonäsen. Var lite lagom försiktig i din kryddning dock för smaken kommer utveckla sig och det är bra att göra dressingen dagen före, eller åtminstonde någon timme före servering. Du kan även ha i mer bostongurka om du vill få mer av den smaken på dressingen.

Detta kommer räcka till en rätt ansenlig mängd burgare då man gissningsvis har runt en matsked eller två per burgare?

Kostnad för kalaset

½ burk majonäs 17:-
4dl soyghurt 13.50:-
½ gul lök .50:-
½ röd lök 2:-
2dl ketchup 2:- (vid eldorado)
5msk bostongurka 2.5:-
kryddor 3:- (höftat)

total: 40.50:- för strax runt 1 liter hamburgardressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar