Blogg och literaturtips


Matbloggar:

Onkel Monokel

Onkel Monokel drivs av en vän till mig som verkar ha lite samma inställning till matlagning som jag. Det ska vara billigt, gott och gärna enkelt. Han har gedigen receptsamling som jag använt mig av vid ett flertal tillfällen.

Vardagsmatad

 Seitan är något sånär guds gåva till mänskligheten, och på vardagsmatad så handlar nästan allt om seitan, hur man bakar det, hur man gör goda rätter med det. Har man ro att stå ett par timmar i köket så är seitan verkligen ett hett tips även om man på vardagsmatad även har något recept på snabbseitan. Tror det är samma som ligger bakom http://www.oxon.se/seitan/.

Veganvrak

När jag beger mig ut i vimlet på internet efter inspiration eller bra recept att bygga ifrån så hamnar jag i regel alltid hos veganvrak. Så även om mitt sökande börjar planlöst så slutar det i regel hos veganvrak.

Vegania

Kanske den bästa receptsamlingen som finns på svenska, på nätet när det kommer till vegansk matlagning av alla dess sorter.

Näringslära:

Vegansk näringslära på vetenskaplig grund

Brukar normalt länka till ställen där man kan köpa boken, men den verkar ha gått ur tryck och försäljning. Länken ovan är till en PDF som jag gissar är piratkopierad. Behandla länken som du själv finner moraliskt riktigt. Själv har jag säkert köpt och gett bort ett 10-tal exemplar av denna boken och den ger sjukt bra, intressant och matnyttig information om näringslära.

Allmänt om veganism:

Vegan outreach

Vegan outreach arbetar genom att sprida information om djurs förhållande, näringslära och mattips. De är i all väsentlighet en outtömlig källa till information och kunskap på ämnet.

Djurens Rätt

Sveriges största djurrättsorganisation. De arbetar inom lagens ramar (skriver det tidigt för den frågan dyker _ALLTID_  upp), vilket betyder att man arbetar med lobbyverksamhet, påverkansarbete, informationsspridning och liknande. De släpper inte ut minkar, sprejmålar gamla tanters pälskappor etc. Djurens Rätt håller sig uppdaterad med nya lanseringar på den veganska mathimlen i Sveirge, och i deras tidning som man får som medlem finns allt som oftast inte bara intressanta artiklar utan även matlagningstips etc (Du kan bli medlem här).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar