söndag 25 januari 2015

Vad äter egentligen en vegan? Dag 7 - Söndag

Söndag och sista dagen i detta veckoprojektet "Vad äter egentligen en vegan?"

Vad kan vi ta med oss från detta? Det ser ut som att en (denna) vegan/en äter väldigt mycket frukt och grönt och inte speciellt mycket hel och halvfabrikat. Dels så tror jag det är bra att lägga just fokuset på grönsakerna i kosten. Dels så kan du då handla in mer och fler olika grönsaker och frukter utan att du för den sakens skull behöver slänga mycket. Detta gör det betydligt roligare att äta frukt och grönt, jämfört med det ensidiga fokuset man annars kan se på tomat, gurka och isbergssallad eller apelsin, äpple, banan.  

Det mesta av maten har inte heller tagit speciellt lång tid att fixa. Det enda som tog lite längre tid var nog Seitanen. Men där är ju mkt av tiden väntan, vilket har gjort att jag kunnat göra annat under tiden.

Så kontentan är väl att det inte skiljer sig så där jättemycket mellan att leva som vegan och att leva som köttis. Det som krävs är en liten omställning och nya vanor. Men när det väl är fixat så rullar livet på rutinartat även för oss. Skulle man behöva lite extra snabba grejjer eller saker som ligger extra nära det vi åt innan vi blev veganer så finns det mycket bra i frysdisken på matvarubutiken. Anamma har bollar, färs, korvar, schnitzel och Anamma är inte det enda märket som säljer veganska prylar. Håller man sig bara borta från Hälsans Kök och Qourn så finns det mycket att välja på.

Brunch: Blev lite rester från veckan. Gårdagens potatismosrester med tidigare kikärtscurry. Smakade mumsigt.


Mellanmål: En skål frukt bestående av 1 apelsin och 1 päron.


Middag: Pizza på söndag är väl lika mycket institution som ärtsoppa på Torsdag och tacos på fredag (väl medveten om jag bröt båda konventionerna denna veckan. Jag är en s.k normbrytare!). En halv "Afrikana" med ananas, banan, jordnöt och en halv seitanpizza. Pizzasallad och ungsrostade pumpakärnor. Nu lär det bli pizzafrulle imorgon! För pizza är som vi alla vet godast dagen efter!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar