Försöker hitta ett sätt att äta Zucchini på som jag uppskattar, så idag blir det en zucchinigratäng med gräddstuvad grönkål och frikadeller (anammabollar kokta i gräddsås). Anamma föresten. Dom har gått 100% veggo på alla sina produkter och säljer dom för ett pris som faktiskt ligger i närheten av vad köttisar betalar. ytterligare ett tecken på att helt vegetarisk mat normaliseras mer och mer. Kolla in dom i din närmaste matvarubutik (nej, jag får inte pröjs av anamma, jag gillar dom bara väldigt mycket).
Tid: 1h
Portioner: 4-6
Pris: 34.50:- Runt 7 spänn per portion.
2 små zucchinis
2 små lökar
2 morötter
1 Broccolihuvud
5msk ajvar
2dl grädde
salt, peppar.
Skala och skär upp zucchinin, massera in lite salt och lägg upp på papper i 30 minuter så vattnet dras ut. Hacka upp alla andra ingredienser och blanda dom efter eget tycke och smak i en ungsform (jag tog zucchini i botten, följt av allt annat, följt av ett lager ajvar och sen avsluta med ett lager zucchini på toppen).
Blanda ner salt och peppar i grädden, rör/skaka om och häll över gratängen.
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i cirkus 40 minuter.
2 små zucchinis 15:-
2 små lökar 1:-
2 morötter 0.5:-
1 Broccolihuvud 7.5:-
5msk ajvar 4.5:-
2dl grädde 5:-
Kryddor 1:-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar