Tjejen arbetar på Eriksbergs Gastronomia och brukar köpa med sig piroger hem ibland. Piroger som ser supergoda ut. Jag har ett bra tag nu varit grymt sugen på piroger av denna orsaken men aldrig riktigt tagit mig för att göra. Igår kväll blev det ordning på det.
Tid: 1 timme.
Portioner: 4 piroger
Pris: 19:- Eller 5:- per pirog
Vad vi behöver
Pizzadeg.
2 dl röda linser
1dl kokosmjölk
100g champinjoner
2 Nävar spenat
Dill
Gräslök
salt, peppar.
Koka upp linserna i fyra deciliter vatten och låt sen puttra på låg värme i ungefär 20 minuter. Krydda med dillstjälkar, salt och peppar.
Hacka upp dillen, gröslöken, spenat och champinjonerna. Stek på, rör ner linserna och häll ner nästan all kokosmjölk (lite ska vi använda till garnering av pirogerna). Låt det puttra tills kokosmjölken fått reducerats lite.
Dela pizzadegen i fyra delar, och kavla ut lite avlånga pizzor, lägg röran i mitten och vänd över kanterna. Helst så ska det finns lite utrymme i mitten där vi häller en liten skvätt (typ en tesked) kokosmjölk. Kör in i ugnen på 200 grader i runt 20 minuter.
2msk olivolja 2:-
5dl mjöl 1.50:-
2tsk potatismjöl 0.50:-
Spenat 4:-
140g röda linser 2.5:-
50g champinjoner 4:-
Dill 1:- (Hemköp rear ut)
Gröslök 1:- (Hemköp rear ut)
1dl kokosmjölk 2:- (Saigon säljer på litern för 18:-/liter)
Salt, peppar 0.50:-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar