tisdag 14 maj 2013

Mandel och Apelsinsockerkaka med smak av kanel

Lyckades lista ut vad mandelresterna skulle vara bra till. Bakade helt sonika en sockerkaka med det.

Tid: Runt en timme.
Portioner: 8-10
Pris: 13:- eller runt 1:- per skiva.

1 Apelsin
4dl mjöl
1.5dl socker
2tsk bakpulver
100g smör
2dl mjölk (jag använde mig av mandelmjölken från ett par dagar sedan)

Sätt ungen på 175 grader och smöra/bröda en form.


Tvätta apelsinen noga och riv skalet försiktigt. Är tydligen bättre med ekologisk apelsin ifall man vill ha skalet i bakverk då besprutningsmedlen tydligen inte ska vara så käcka att få i sig. pressa ur juicen ur apelsinen.

Blanda alla torra ingredienser och rör ner dom blöta ingredienserna. Toppa med lite ytterligare kanel.

lägg i formen och in i ugnen mellan 45 minuter och 1 timme.

Blir väl en 8-10 lagom generösa skivor efteråt.



1 Apelsin 4:-
4dl mjöl 1.50:-
1.5dl socker 1.50:-
2tsk bakpulver 0.50:-
100g smör 3:-
2dl mjölk 2.50:-
Ströbröd, smör, extra kanel etc 1:-

totalpris 13:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar