Är väl egentligen en perfekt förrätt ifall du ska servera flera rätter vid valfritt fint tillfälle (date? nyår? whatever) jag mumsar det som huvudrätt för svamp är gott och mer svamp är godare.
Tid: 30 minuter
Portioner: 11 svampgrottor
Pris 23.5:- eller 2.5:- per svamp.
11 (lite större) champinjoner
Lite broccoli
½ morot
1 charlottenlök
1 liten chilifrukt
125g tofu
11 tsk ajvar
11 tsk carlshamns matlagningsgrädde
Salt, peppar, herbamare
Gröp ur svampen så mkt det går med en tesked utan att gå igenom, skär upp rötterna och lägg undan, kommer ingå i röran sen. Förstek svampgrottorna en stund medans du river moroten, broccolin och hackar upp chilin och löken. Lägg undan grottorna och mosa ner tofun i stekpannan och följ upp med svampresterna. Stek svampresterna och tofun rätt hårt och tillsätt resten av ingredienserna efter 10-15 minuter.
Under tiden du steker röran så kan du klicka i en tesked ungefär (beroende på storleken på svampgrottorna) i varje grotta. När röran är klar fyll till bredden med röran och avsluta med ungefär en tesked grädde på toppen. Lägg kreationerna i en ungsfast form och in i ugnen en stund, 200 grader och typ 5-10 minuter beroende på hur mkt du vill att grädden ska reduceras.
Servera antingen ensamma som förrätt eller tillsammans med exempelvis bulgur och sallad.
500g champinjoner 10:-
Broccoli 1.5:-
½ morot 1:-
1 charlottenlök 1:-
1 liten chilifrukt 1:-
125g tofu 4:-
11 tsk ajvar 2.5:-
11 tsk carlshamns matlagningsgrädde 1.5:-
Salt, peppar, herbamare, stekfett 1:-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar