onsdag 25 september 2013

vegetarisk majonäs

Svängde också ihop en majonäs i helgen. Till smörgåstårtan som blev jättegod!



Tid: 30 minuter
Portioner: runt 1 liter majonäs
Pris: 16:- för en liter (jämför med tre burkar, som annars kostar runt 105:- i butik)

3dl sojamjölk

3msk vitvinsvinäger
1vitlöksklyfta
1tsk stevia
1tsk salt
4tsk senap
2tsk Äppeljuice  (outspädd)

7dl solrosolja

Häll allt utom oljan i en bunka och mixa med en stavmixer. Tillsätt sedan sakta oljan lite i taget och sluta tillsätta när den blivit så tjock som du vill ha den. Jag har gärna lite extra tjock majonäs så jag tillsatte 7 dl solrosolja, men runt 5-6dl skulle nog räcka egentligen.


Kostnad

3dl sojamjölk 2:-

3msk vitvinsvinäger 1:-
1vitlöksklyfta 1:-
1tsk stevia 0.5:-
1tsk salt Typ inget (blir väl avrundningsören i något annat typ)
4tsk senap 1:-
2tsk Äppeljuice  (outspädd) 0.5:-

7dl solrosolja 10:-

totalt: 16:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar