Så, då jag redan har hamburgardressing som ligger i kylen och måste ätas upp (synd om mig) så kan det ju vara fint att äta något till den. Linsbiffar passar prima och eldorado kränger billig pommes.
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 biffar
kostnad: 10:-
1dl gröna linser
1dl matvete
4dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk soja (inte colorit, riktig soja, gärna kikoman)
3 matskedar vetemjöl
salt, peppar, eventuellt andra kryddor
Koka upp linserna och matvetet i samma kastrull med lite salt och en buljongtärning, koka upp och sänk sedan till låg värme, koka på låg värme under lock tills allt vatten kokat bort (ungefär 15-20 minuter). Ta av från plattan och häll på sojan och mjölet och rör om med en slev. Maria visade mig att man genom att röra om istället för att mixa kunde få en bättre konsistens på smeten, men man kan givetvis också mixa smeten.
gör biffar och stek på i lite olja. Runt en minut på respektive sida.
Kostnaden för kalaset
1dl gröna linser ~2:-
1dl matvete ~2:-
1 buljongtärning 2:-
3 msk vetemjöl 1:-
kryddor, stekfett och soja ~3:-
Kostnad 10:- eller ~2:-/biff
150g Champinion 4:-
250g Pommes frittes 2:-
så kostnaden för min middagstallrik ~15:- inklusive burgare, grönsaker, svamp, pommes och dressingen från igår.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar